Sjöhage krossade Henkes gulddrömmar

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-09-27

Gjorde två mål och spelade fram till ett i TFF:s 4–2-seger

Henrik Larsson är tillbaka i Helsingborg efter sin skada. Men återkomsten kommer inte att sluta med ett SM-guld.

I dag krossade Joakim Sjöhage HIF:s och Henkes gulddrömmar när han svarade för två mål och en målassist när Trelleborg vann skånemötet på Vångavallen med 4–2.

– Sjukaste matchen jag har varit med om, säger Sjöhage i ppv.

AIK Fotboll

Helsingborg visade under söndagen återigen prov på den ojämnhet som har präglat laget under hela säsongen. Efter 30 minuters spel på Vångavallen hade ett rappt HIF spelade sig fram till en komfortabel 2–0-ledning efter mål av Rasmus Jönsson och Christoffer Andersson. Sedan rasade allt.

Sjöhage hjärnan bakom chockvändningen

Det tog bara 15 minuter in i andra halvlek – så hade Trelleborg reducerat, kvitterat och tagit ledningen med 3–2. Joakim Sjöhage gjorde två av målen och spelade fram Andreas Wihlborg till det tredje. HIF-tränaren Bosse Nilsson bytte in Erik Sundin och Ólafur Skúlason för att få mer fart framåt. Utan resultat.

– Jag vet inte vad som hände riktigt, men vi tog oss i kragen och sade till varandra att det är möjligt att vända det här, säger Joakim Sjöhage i ppv efter matchen.

AIK kan dryga ut försprånget till elva poäng

Med fem minuter kvar att spela punkterade inhopparen Fredrik Jensen matchen med sitt 4–2-mål. Helsingborg har med fem omgångar kvar att spela av allsvenskan åtta poäng upp till AIK och Göteborg i toppen av tabellen.

”Ganska så oförklarligt”

AIK har dock en match mindre spelad och kan utöka försprånget till HIF till elva poäng om man vinner derbyt mot Stockholm i morgon.

– Det är ganska så oförklarligt att det här händer, men sådant här kan hända i fotboll. Klart att det känns surt att släppa in fyra mål i en halvlek, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson i ppv.