Mjällbys tionde raka seger

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-08-09

Fotbollslaget Mjällby vinner vidare i jakten på ett allsvenskt kontrakt – och kan av bara farten samtidigt slå alla tiders poängrekord i superettan. På söndagen kom Blekingelagets tionde raka seger när Assyriska besegrades på bortaplan med 2–1.

– Tio raka segrar betyder förstås att vi är ett bra lag, men i dag hade vi marginalerna på vår sida. Lite tur och individuella prestationer var det som avgjorde, säger Mjällbys tränare Peter Swärdh.

Skytteligaledaren Marcus Ekenberg gav bortalaget ledningen i 21:a minuten på nick, Ekenbergs 15:e ligamål för säsongen. Tabellfyran Assyriska utjämnade en kvart från slutet genom Martin Lorentzon. Men Mjällby fick sista ordet när Jukka Santala sköt 2–1 fyra minuter före full tid.

– Assyriska dominerade, särskilt i andra halvlek. Men Mattias Asper (Mjällbys målvakt) räddade oss och vi lyckas ändå göra två snygga mål och vinna, säger Swärdh.

I och med segern är Mjällby elva poäng före Åtvidaberg och ytterligare två poäng före trean Gif Sundsvall på allsvensk kvalplats.

Mjällby har tagit sig upp i allsvenskan vid tre tillfällen, senast 1984, men har varje gång åkt ut efter blott en säsong.

Övriga resultat: Ängelholm–Falkenberg 2–0, Vasalund–Ljungskile 1–0, Trollhättan–Syrianska 3–2, Qviding–Jönköpings Södra 3–2.