Serie med enbart derbyn – Sportbladet sänder

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Längtar du efter livesport?

Nu sänder Sportbladet Stockholm Challenge – en försäsongsserie med AIK, Djurgården, Hammarby och BP.

– Alla sportintresserade törstar just nu efter liveidrott och att Sportbladet då kan erbjuda svensk toppfotboll känns verkligen både nödvändigt och mycket roligt, säger Sportbladets chef Patric Hamsch.


▪▪▪ Uppdatering 16 april: Matcherna har ställts in efter Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer


Idrottsvärlden står mer eller mindre stilla och utbudet på livesport är minst sagt skralt.

Men det blir bättre.

För att stilla tävlingsnerven i väntan på damallsvenskan och elitettan har AIK, Djurgården, Hammarby och BP bestämt sig för att starta försäsongsserien Stockholm Challenge. Lördagen 18 april gästas Hammarby av AIK på Hammarby IP i vad som blir den första av tolv derbyn.

Ta del av tolv derbyn

Träningsmatcherna kommer att spelas utan publik, och klubbarna tar hänsyn till rekommendationerna från myndigheterna under den pågående coronapandemin.

På Sportbladet Plus kommer du att kunna ta del av samtliga matcher.

– Allt som sänds i sportväg just nu är gamla matcher och tävlingar. På Sportbladet tittar vi i stället framåt och därför är det grymt kul att kunna erbjuda våra läsare det här. Alla sportintresserade törstar efter liveidrott och att Sportbladet då kan visa svensk toppfotboll känns verkligen både nödvändigt och mycket roligt. Vi fortsätter utveckla vårt utbud av livesport och ser fram emot den här satsningen, säger Sportbladets chef Patric Hamsch.

”En perfekt uppladdning”

Sex helger och tolv matcher med direktsänd fotboll – här på Sportbladet.

– I väntan på att Damallsvenskan ska sätta igång blir Stockholm Challenge, med bara heta derbyn, en perfekt uppladdning. Ska bli kul att se hur lagen från Elitettan, BP, Hammarby och AIK, står sig mot det damallsvenska laget Djurgården.

Sportbladet har även rättigheterna till OBOS Damallsvenskan och sänder serien – när den drar igång igen – till och med säsongen 2022.

Publicerad: