KALMAR/STOCKHOLM. Elfsborg var i brygga.

Men med en kvart målexploderade laget och sänkte Halmstad med 3–0.

Nu lever allsvenska guldstriden till sista omgången.

– Det går inte att beställa in champagne, säger Kalmars Marcus Lindberg till sportbladet.se.

Elfsborg var piskat att vinna matchen hemma på Borås Arena för att spänningen skulle leva vidare.

Men det var Halmstad som skapade de farligaste chanserna till en början – och i 27:e minuten jublade gästerna för mål efter att Per ”Texas” Johansson forcerat in bollen efter ett frisparksinlägg.

Rensade på mållinjen

Men domaren Stefan Johannesson valde att döma bort målet då han ansåg att Tomas Zvirgzdauskas varit för tuff i närkampen.

Kort senare chippade Anselmo bollen över målbakten Johan Wiland, men försvararen Martin Andersson rensade på mållinjen.

Halmstad ägde sedan matchen och Kalmarspelarna, som följde matchen på puben Harry’s i Kalmar, började ana än mer guldvittring.

”Ser bra ut”

Men i 74:e minuten räddade Fredrik Berglund det lilla hopp som fanns i Borås då han satte 1–0 på passning från James Keene.

Målet fick nerverna att släppa i Elfsborg och bara två minuter senare nickskarvade Fredrik Berglund till Emir Bajrami som pangade in 2–0.

Men det var inte slut där. I 82:e minuten forcerade Lasse Nilsson in 3–0 med en språngnick på Joakim Sjöhages inlägg.

Inför sista omgången leder Kalmar serien, tre poäng före Elfsborg och med åtta plusmål bättre. I sista omgången är det Kalmars tur att möta Halmstad medan Elfsborg gästar Gefle.

– Visst ser det bra ut, men det går inte att beställa in champagne i kväll, säger Kalmars Marcus Lindberg till sportbladet.se.