Iván Obolo för AIK till drömöppning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-04-13

AIK vann mot mästarna Kalmar FF för första gången på tre år

Här är skyttekungens återkomst: Iván Obolo nätade redan efter tolv minuter mot de regerande svenska mästarna Kalmar FF på bortaplan. Nu har AIK full pott efter två omgångar.

– Oerhört skönt, AIK ska alltid vinna, jublar AIK-tränaren Mikael Stahre i Canal Plus.

– Nu ska vi vinna på hemmaplan mot Malmö, säger Iván Obolo.

AIK Fotboll

AIK har inte besegrat Kalmar FF sedan 2006. Och i dag var det en misslyckad klack på egen planhalva av KFF-kaptenen Henrik Rydström som gav AIK segern.

Skyttekungen slog till

Kollegorna i KFF-försvaret missförstod Rydström, eller om det var tvärtom, och Kenny Pavey kunde norpa bollen och precist slå in den till Iván Obolo som stötte in 1–0 efter tolv minuter. Obolo var AIK:s bästa målskytt förra säsongen på tio mål och har nu börjat arbetet med att förbättra den siffran i år.

Sen KFF-forcering

Och fler mål än Iván Obolos blev det inte i den tuffa matchen där Rasmus Elm, Kenny Pavey och Markus Jonsson ådrog sig skador av modell allvarligare. I slutet av matchen forcerade Kalmar och skapade ett mäktigt tryck mot Daniel Örlund i AIK:s mål. Till och med KFF-målvakten Petter Wastå lämnade sitt mål för att försöka pricka in en hörna. AIK vann mot Halmstad med 1–0 i premiären på Råsunda och har nu sex poäng efter två matcher.