Det här måste vara allsvenskans motsvarighet till enarmad banditers symbol ”JACKPOT 777”

Häckens Ahmed Yasin har nummer sju.

Starten mot Elfsborg var hans nummer sju.

Det avgörande målet var hans nummer sju.

Ahmed Yasin gjorde ett mål på sina arton allsvenska matcher för AIK i fjol. Han lånades ut till Muaither i den qatariska ligan och därifrån vidare till Häcken i somras.

Under Mikael Stahres ledarskap har Yasin gått från att knappt platsa i allsvenskan till att bli dess formstarkaste spelare. Han kom till det av regn uppskjutna mötet med Elfsborg med sex mål och en assist på sina sex startade matcher (och två inhopp). Väl där dominerade han fullständigt.

Mål – och elegant klack

I första halvlek radade 26-åringen upp offensiva finesser, varav två sticker ut:

I minut 21 väggade den irakiske landslagsmannen med Erik Friberg, fick tillbaka och tryckte in 1–0.

I minut 40 klackade han förbi två motståndare till Paulinho som spelade hem mot Nasiru Mohammed på direktskott och så stod det 2–0.

I halvtidsintervjun kallar han det första för ”ett fint mål”.

– Jag ska tacka Stahre för allt också. Det är han som har fått min karriär att komma igång ordentligt. Det känns som att jag kan göra vad som helst på planen just nu. Jag spelar med gott självförtroende, säger Ahmed Yasin till C More.

Andersson satte trean

Han avslutar med en självsäker hälsning.

– Det kommer mer i andra.

Och jodå. I början av andra tog Per Frick sitt andra gula kort och visades ut. Utan sin anfallare var Elfsborg chanslöst och fick mest ägna sig åt att freda Kevin Stuhr Ellegaards mål. Det klarade boråsarna av fram till slutminuten då Adam Andersson skrev slutresultatet till 3–0.

Häcken behåller sin tredjeplats i tabellen, två poäng från Djurgården (som slog Örebro med 4–1) och sex poäng från serieledarna Malmö som har en match mindre spelad.