Sviten bruten – dystra trenden håller i sig

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

I nästan ett år har Kopparberg/Göteborg undvikit förlust.

Fram till nu – efter att Stina Blackstenius avgjort för Linköping.

Senast Kopparberg/Göteborg lämnade en tävlingsmatch som förlorare var i september 2018 mot Hammarby – nu, 316 dagar senare, fick laget uppleva förlustångest på nytt.

– Linköping är ändå ett topplag i allsvenskan, det är ingen katastrof att förlora. Vi spelar helt okej, säger Göteborgs tränare Marcus Lantz enligt GP.

Med tjugo minuter kvar av ordinarie matchtid borta mot toppkonkurrenten Linköping skickade VM-bronshjälten Mimmi Larsson en djupledspassning tänkt för en annan som ordnade brons i Frankrike – nämligen Stina Blackstenius som startade löpningen från egen planhalva innan hon i friläge med målvakten placerade in 1–0. Som också blev matchens enda mål.

Andra raka vinsten för Linköping som sedan Nilla Fischers ankomst i backlinjen hållit nollan i tre av fyra omgångar sedan damallsvenska omstarten.

Efter segern går Linköping om Göteborg i tabellen och är ny tvåa bakom Rosengård. Förutom att förlusten var Göteborgs första på nästan ett år har klubben som ledde damallsvenskan före VM-uppehållet nu endast tagit två av nio möjliga poäng sedan omstarten.

▪▪▪

Nykomlingen Kif Örebro hade chansen att ta över förstaplatsen – men 16-åriga talangen Evelina Duljan förstörde den möjligheten med sina dubbla mål i Kristianstads 2–0-seger. I stället för att bli ny etta är nu Örebro fyra i tabellen på samma poäng som Göteborg.

Laddar Tabell
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.