Uppdaterad 2011-09-27 | Publicerad 2011-09-26

Toivio gjorde drömmål
– sedan visades han ut

Först supermål – sedan utvisad.

Djurgårdens lagkapten Joona Toivio gick från hjälte till syndabock efter att IFK Göteborg vänt matchen.

– Det är klart att den incidenten blir väldigt avgörande, säger Dif-tränaren Magnus Pehrsson.

Joona Toivio chockade alla när han smällde in en fantastisk frispark redan efter en minut och 40 sekunder.

– Det var en bra träff och ett fint mål. Jag tror inte att jag har skjutit en bättre frispark. Man behöver inte säga så mycket, det är bara att titta, sa Toivio om målet som var hans femte den här säsongen.

Men i den 50:e minuten förvandlades Djurgårdens lagkapten från hjälte till syndabock. Tobias Hysén kom fri med Pa Dembo Touray och Toivio, som hamnat på efterkälken, drog tag i anfallaren. Domaren Martin Hansson blåste straff och gav mittbacken rött kort direkt.

Stiller nätade

Stefan Selakovic satte straffen säkert och kvitteringen var ett faktum. I den 73:e minuten nickade Hannes Stiller in 2-1 och IFK Göteborg hade vänt matchen.

– Vi får spela med tio man och det är klart att det blir väldigt avgörande den incidenten, säger Dif-tränaren Magnus Pehrsson till Canal plus.

Segern var IFK:s första på Stadion på åtta år.

– Jag tycker att vi förtjänar det. Vi skapar massvis med chanser, säger tränaren Jonas Olsson.

För Djurgården väntar nu en viktig match i bottenstriden mot Syrianska på fredag.

– Vi har fortfarande mycket i egna händer. Vi åker ner dit och vinner matchen och så är det punkt slut, säger Pehrsson.