Publicerad 2011-08-07

Jonson klev av igen

Djurgården är på väg tillbaka ner i bottenträsket.

Mot Gais blev mardrömmen dubbel i första halvlek.

Markus Gustafsson gav gästerna ledningen redan efter två minuter och på det tvingades Mattias Jonson kliva av med en ny skada.

När Mattias Jonson kom tillbaka till Djurgården lyfte laget från bottenträsket. Nu är de på väg att trilla tillbaka dit – och de kan få göra det utan veteranen.

Efter 34 minuter i matchen mot Gais krigade 37-åringen om en boll i straffområdet mot Gais Mervan Celik. Celik vann den kampen och på kuppen skadade sig Jonson olyckligt i situationen.

Anfallaren tecknade direkt för byte och klev några minuter senare av planen. In kom nyförvärvet Peter Nymann men då var Djurgården redan i underläge.

Redan efter två minuter lurade Mervan Celik Philip Hellquist på kanten och spelade bak till Markus Gustafsson som placerade in 1-0 för gästerna.