Sänkte sitt gamla lag – vägrade fira

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-04

Avgjorde sent på straff

Romas Mirko Vucinic har gjort sju säsonger i Lecce.

Därför var det helt logiskt när han valde att inte fira sitt mål i 2–1-segern mot Lecce.

Roma brukar göra mål under slutminuterna. Och matchen mot Lecce, som kämpar för nytt kontrakt i botten,var inget undantag.

I 89:e minuten fick en Lecce-försvarare bollen på handen i straffområdet och Pizzaro kunde sätta 2–1 för Roma.

Dessförinnan hade Roma som så många gånger tidigare tappat ledningen efter att Guillermo Giacomazzi kvitterat för hemmalaget.

Släkten är värst

Men det var Mirko Vucinic ledningsmål i den 32:e minuten som var matchens händelse.

Vucinic vann en luftduell och fick sen vandra ostört in mot Lecces straffområde och placerade in bollen med en distinkt yttersida lågt vid högra stolpen.

Vucinic som har spelat sju säsonger i Lecce (2000-2006) valde av respekt mot sin gamla klubb att inte fira målet. Montenegrinen vandrade bara tillbaka till sin egen planhalva och rättade till tröjan efter sitt mål.