Målvaktstalangen fick göra sin debut för Milan.

Italiens ikonmålvakt Gianluigi ”Gigi” Buffon var 17 år gammal när han debuterade för Parma. På söndagen presenterade sig ”näste Buffon” för Fotbollseuropa. Gianluigi Donnarumma, 16 år och 242 dagar gammal, klev ut på San Siro och debuterade för Milan.

Han blev därmed den näst yngste i klubbens historia att göra debut, efter Paolo Maldini, som var 16 år och 208 dagar gammal när han gjorde sin första match för ”i Rossoneri”.

Knäckt av frispark

Hur det gick för Donnarumma?

Helt okej.

Sassuolos Andrea Consigli drog på sig rött kort efter 29 minuters spel och när Carlos Bacca tryckte in 1-0 på den efterföljande straffen var det som att luften gick ur bortalaget.

Men i den 53:e minuten tvingades Donnarumma kapitulera. Domenico Berardi smekte in en magisk frispark i 16-åringens högra kryss. Till slut kunde dock Luiz Adriano avgöra matchen till Milans fördel med sitt 2-1-mål i den 86:e minuten.