Mjällby lämnade jumboplatsen

Uppdaterad 2015-08-10 | Publicerad 2015-08-09

Mjällby AIF jublar

Förra året åkte Mjällby ur allsvenskan – i år har motgångarna fortsatt i superettan. Men nu har laget vaknat och på söndagen, mot IK Frej, togs andra raka segern.

Mattias Håkansson inledde målskyttet i den 19:e minuten, framspelad av Daniel Ivanovski. Resultatet stod sig fram tills det att dryga kvarten återstod av matchen, då drygade Simon Sjöblom ut ledningen till 2–0 – vilket blev den sista fullträffen på Skytteholms IP.

Tre poäng till Mjällby som därmed klättrade förbi Brommapojkarna i botten av superettan.

Stefan Ilic blev stor matchhjälte för Syrianska när han sköt matchens enda mål – i den 94:e minuten – hemma mot Varberg. Målet, som kom i den fjärde av fyra tilläggsminuter, var en mental käftsmäll för gästerna. Bådan lagen finns med i klungan av lag som jagar Sirius på den allsvenska kvalplatsen.