Hammarby föll igen – utbuade efter 0-3

Uppdaterad 2018-07-27 | Publicerad 2013-08-26

Sensationslaget Falkenberg tog storseger på Tele2

Falkenbergs FF nosar på allsvenskan.

Årets överraskningslag i superettan tog en tung 3-0-seger borta mot Hammarby – som nu har 14 poäng upp till kvalplats.

I slutet av matchen buades hemmaspelarna ut av frustrerade supportrar.

– Det är en mörk dag för oss, säger Nahir Besara.

Allsvenskan är långt borta för Hammarby.

Efter 0-3 på hemmaplan mot Falkenberg har Bajen hela 14 poäng upp till kvalplats till allsvenskan när det återstår tio omgångar.

På kvalplats ligger just Falkenberg som tog en storseger på Tele 2 arena.

Den första halvleken tillhörde dock hemmalaget.

Hammarby hade 9-0 i hörnor och 4-1 i skott på mål, men ställningen efter 45 minuter var 0-1, mycket på grund av den storspelande målvakten Otto Martler.

Målet gjorde Calle Wede från nära håll sedan Per Frick vunnit en duell mot Hammarbys mittback Daniel Theorin vid kortlinjen.

Falkenberg i topptrio

Efter paus fyllde Falkenberg på med två fullträffar.

Först väggade Per Frick med Viktor Sköld innan han placerade in bollen via ribban – därefter skötte Sköld det hela på egen hand med en perfekt chipp över Hammarbys målvakt Johannes Hopf.

Segern betyder att Falkenberg med sina 42 poäng skuggar Örebro och Sunsdvall, som båda har 43, i toppen av tabellen. Avståndet till fyran Degerfors är nu åtta poäng.

För Hammarby, vars mål är att gå upp i allsvenskan, ser det dystert ut.

Avståndet till Falkenberg är som sagt 14 poäng, medan det bara är sex pinnar ner till Jönköping Södra som ligger på kvalplats neråt.

– Det är klart att det är mycket poäng uppåt, vi ska bara ta en match i taget och spela för att vinna. Jag förstår att fansen busvisslar och är besvikna. Vi är lika besvikna. Det är en mörk dag för oss, säger Nahir Besara till TV4 Sport.

Matchen var också den tredje Bajenmatchen på den nya hemmaarenan Tele 2 utan gjorda mål. Den fjärde matchen inklusive mötet med PSG - och totalt 360 mållösa minuter.

– Jag har inga ord. Det bara suger. Vi kommer till lägen, men vi missar. Jag vet inte vad man ska säga, säger Besara.