En passande världsstjärna

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-25

Mållös igen - matchhjälte ändå: "Hans målpassning var mästerlig"

HYLLAD AV CAPELLO Juventus tränare var återigen mycket nöjd med sin svenske anfallare. "Han gör stor nytta för laget, passningen till Vieiras segermål var mästerlig", var några av Fabio Capellos lovord efter segermatchen mot Parma. Juventus har nu sex poäng ner till Inter och hela åtta ner till Milan.

Zlatan avgjorde matchen mot Parma med sin super-assist.

Trots att han blev mållös fick han återigen stort beröm av tränaren Fabio Capello.

- Han gör stor nytta för laget. Passningen till Vieiras segermål var mästerlig, säger Capello.

Parma chocköppnade mot Juventus och var det klart bättre laget i den första halvleken. Men trots Marco Delvecchios ledningsmål redan efter en kvart lyckades Juventus vända matchen till seger. Laget har nu tagit vunnit fem matcher av fem möjliga i ligan och har satt ordentlig press på Milan och Inter i kampen om lo scudetto.

På bänken

Zlatan Ibrahimovic började matchen på bänken. Fabio Capello valde i stället att satsa på David Trezeguet tillsammans med Marcelo Zalayeta i anfallet. Men eftersom Juventus fortfarande bara hade 1-1 i början på den andra halvleken kunde inte Capello spara sin stjärnanfallare längre. Zlatan bytte av Zalayeta i den 56 minuten och satte fart på Juventus offensiva spel direkt.

-Zlatan gör stor nytta för laget. Han täcker bollen bra och är väldigt viktig när vi ska flytta upp laget, säger Fabio Capello till tidningen Tuttosport.

Avgjorde matchen

I den 83 minuten kom sekvensen som avgjorde matchen. Zlatan fick bollen under kontroll i utkanten av straffområdet, och när Parma-försvaret förväntade sig att svensken skulle utmana chippade han i stället bollen till en fristående Patrick Vieira på bortre stolpen som enkelt kunde nicka in bollen i öppet mål.

-Han gör fantastiska framspelningar. Passningen till Vieiras mål var mästerlig, säger Fabio Capello.

Bäst på plan

Zlatan får betyget sju i Tuttosport för sin insats, vilket betyder mycket bra. Med det var han bäst av alla på plan tillsammans med Vieira och Juventus första målskytt Mauro Camoranesi.

-"Ibra" var en av de bästa spelarna i matchen och hans framspelning till Vieiras segermål var avgörande. Han gör en mycket bättre match än anfallspartnern David Trezeguet, som bara får en femma i betyg vilket är sämst av alla, säger Fabio Riva, journalist på Tuttosport till Sportbladet.

Juventus har nu sex poäng ner till Inter och hela åtta ner till Milan, dock med en match mer spelad. Milan spelar i dag mot Treviso, medan Inter tar emot formstarka Fiorentina på San Siro.