Stjärnan tryckte in två nya mål när Roma krossade Milan med hela 4–1.

Nu leder han skytteligan – på 27 fullträffar.

Sju poäng skiljer fortfarande till serieledande Juventus så något race om ”Scudetton” blir det inte – men Roma behåller alltjämt greppet om andraplatsen, som innebär direktavancemang till Champions League.

Detta efter kross i stormötet mot Milan.

Öser in mål

Matchen var bara åtta minuter gammal när Edin Dzeko öppnade målskyttet med ett klassavslut.

Och 20 minuter senare nickade han in sitt andra för kvällen – och 27:e för säsongen.

– Jag har jobbat hårt hela säsongen för att slå det här målrekordet. Det betyder mycket för mig och mitt självförtroende, säger Dzeko enligt Football-Italia.

Mario Pasalic skakade liv i tillställningen med sitt 2-1-mål i den 76:e minuten men glädjen blev kortvarig – för två minuter senare tryckte Stephan El Shaarawy in 3-1 till Roma.

Fick rött kort

Och i den 87:e minuten fullbordades fiaskot för Milan då Gabriel Paletta tog rött kort och orsakade straff, som Daniele De Rossi förvaltade på bästa sätt och fastställde slutresultatet 4-1.

Det här var Milans fjärde raka match utan seger och den där femteplatsen (som innebär kval till Europa League) ser nu allt mer avlägsen.

Sex poäng skiljer upp till Atalanta med bara tre matcher kvar att spela.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se