IFK Göteborg tog en övertygande seger

Publicerad 2016-07-10

”Få igång vårt passningsspel och skapa ett bra tryck”

GÖTEBORG. Tobias Hysén på bänken.

Då avgjorde det nya anfallsparet, Mikael Boman och Gustav Engvall, med varsitt mål.

– De gjorde några väldigt bra matcher tillsammans i våras, säger Jörgen Lennartsson efter 4-1-segern.

IFK Göteborg

IFK Göteborg rivstartade hemma mot GIF Sundsvall och redan efter 90 sekunder sprang Gustav Engvall sig fri och sköt in 1-0 bakom Tommy Naurin. Det var starten på 15 minuters stenhård press där gästande Sundsvall aldrig kom över mittlinjen.

– Vi vill få fart i bollen, få igång vårt passningsspel och skapa ett bra tryck, sa Jörgen Lennartsson till CMore inför matchen, och det var precis vad som hände.

Mikael Boman var nära att göra 2-0 bara minuter efter Engvalls mål och både Engvall och Thomas Rogne hade fina lägen att utöka ledningen innan klockan ens nått tio minuter.

2-0 dröjde dock till den 34:e minuten då Emil Salomonsson distinkt sköt in 2-0 efter fint pass från Boman.

Smög på högerkanten

Men IFK Göteborgs defensiv har inte varit lika klinisk som offensiven i sommar. Amatörerna från walesiska Llandudno tilläts skapa en del chanser i Europa League-kvalet, och GIF Sundsvall är ett betydligt bättre lag än så. Robbin Sellin smög in från högerkanten och sköt i stolpen från vänster. På returen stod försvarslinjen och sov och Pa Dibba kunde ostört slå in reduceringen efter 40 minuter. Sundsvalls anfallsförsök var inte många efter det, men det var farligt nästan varje gång de gick framåt. Emil Salomonsson tvingades rädda på mållinjen i början av den andra halvleken då Pa Dibba återigen var igenom.

Men IFK Göteborgs nykomponerande anfallspar skulle till slut se till att klubben fortsatt hänger med i toppstriden.

Hysén på bänken

Tobias Hysén, på bänken för att inte riskera skador i det tuffa matchschemat, hade precis börjat värma upp när Mikael Boman tog med sig Sören Rieks volleyframspelning med bröstet. Fri i straffområdet tog han ett steg till innan han sköt in 3-1 i bortre krysset.

Efter det tog orken slut för Sundsvall. Hysén var nära att direkt efter inhoppet göra 4-1, och näste inhoppare Patrik Karlsson Lagemyr prickade stolpen. I den 92:e minuten kunde till slut den tredje inhopparen, Tom Pettersson, skjuta in 4-1.