MALMÖ. Tre veckor kvar till seriestart.

Då inser Malmö FF allt mer vilket system man har bäst spelarmaterial för.

– 4–2–3–1-systemet fungerade okej, säger Malmös tränare Roland Nilsson.

Malmö FF

Dagen innan träningslägret i Marbella värvades Miljan Mutavdzic av Malmö FF. En serbisk defensiv mittfältare med A-landslagsmeriter. Lägg därtill att två av Malmös tre bästa spelare är centrala mittfältare (Daniel Andersson och Labinot Harbuzi) är och 4–2–3–1 är det naturliga valet för MFF 2009.

Att Malmö mot Mjällby spelade 4–2–3–1 trots att Daniel Andersson går skadad pekar skarpt mot att systemet kan bli Malmös huvudsakliga spelsystem i årets allsvenska.

Bakåt såg Malmö väldigt stabilt ut. Mjällby oroade nästan bara på fasta situationer när man flyttade upp sin nickstarka försvarare.

Lång resa i benen

Framåt såg det mediokrare ut. Malmö skapade en del chanser men Guillermo Molins 1–1 i 25 minuten blev matchens sista mål.

– Vi gör det bra i första halvlek, sedan tappar vi efter pass. Det kan ha att göra med att vi varit på träningsläger och i måndags kom hem med en lång resa i benen, säger Roland Nilsson.

Som ensam anfallare startade Daniel Larsson.