Ny succé för Guidetti i avslutningen

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-15

Succélånet John Guidetti ligger bakom nästan hälften av Brommapojkarnas mål under säsongen.

Naturligtvis låg han även bakom segern, 2–1 mot Häcken, i sin avskedsföreställning på hemmaplan.

Miiko Albornoz slog en djupledsboll och Guidetti, lånet från Manchester City, tajmade löpningen perfekt och kunde helt fri med målvakten Christoffer Källqvist rulla in bollen i mål redan efter en kvarts spel.

– Det hade varit dåligt av mig om jag inte hade satt den där, det var en otroligt bra passning av Miiko, förklarade Guidetti efteråt.

Han hade bud på fler, och agerade dessutom framspelare – Andreas Erikssons miss var dock hårresande – och störde ständigt Häckens mittförsvar.

Med två mål och tre assist under den allsvenska vårsäsongen innebär att han ligger bakom fem av lagets elva mål – det elfte gjorde inhopparen Olof Guterstam när han sköt in segerbollen till 2–1 tio minuter från slutet.

Guidetti fick dock inte säga hej då till hemmapubliken med stil.

Häckens mittback Erik Wahlström såg med en klantig tackling till att det roliga tog slut för 18-åringen redan i början av den andra halvleken.

Guidetti fick halta av planen, och kunde liggande med ett lindat smalben bara titta på när Häckens Mathias Ranégie kvitterade en kvart från slutet för att sedan – fortfarande liggande – jubla åt inhopparen Guterstams segermål.

– Jag var besviken att jag inte kunde spela vidare, jag hade gärna gjort ett-två mål till, men tycker det är otroligt skönt att vi fick tre poäng. Och kul att Olof kom in och gjorde målet.

Nu är det bara en enda match kvar, bortamatchen mot Malmö den 24:e, innan det bär tillbaka till Manchester.