Elfsborg vann – efter Arokoyos hjärnsläpp

Uppdaterad 2018-07-27 | Publicerad 2013-05-05

Orsakade straff och blev utvisad

Elfsborg tog sin tredje raka seger i allsvenskan.

De kan tacka Mjällbys Gbenga Arokoyo för det.

Mittbacken orsakade straff, stod för en riktig indianare och drog även på sig rött kort.

Efter att ha inlett allsvenskan med fyra raka oavgjorda matcher har regerande mästarna Elfsborg nu vaknat på riktigt. 21-årige Marcus Rohdén tog tillvara på den store syndabocken Gbenga Arokoyos slarviga passning och satte matchavgörande 2-1.

Han gjorde det, genom att pricka in bollen i nät bakom en allsvensk debutant. Alexander Lundin, 20, tvingades nämligen ersätta Mattias Asper – som knockades så illa att han bars ut på bår.

Det efter en straff orsakad av Arokoyo som Mjällby-målvakten räddade, bara för att i situationen efter kollidera med Stefan Ishizaki. Bägge två byttes ut, skadade.

”Såg att han bytte om”

Minuten senare tog Mjällby ledningen genom Haris Radetinac, men Elfsborg replik dröjde bara tio minuter.

I den 67:e minuten planerade Jörgen Lennartsson att byta ut Marcus Rohdén. Talangen uppfattade det – och såg till att avgöra matchen innan bytet.

– Jag såg att han (David Elm) höll på att byta om, men jag hade på känn att jag skulle göra mål, säger han till Cmore.

Så blev det också.

Efter ett slarvigt försök till uppspel från Gbenga Arokoyo landade bollen rakt i gapet på Rhodén, som satte 2-1, matchens sista mål.

Såg rött

Arokoyo fullbordade sedan sin mardrömsmatch genom att dra på sig sitt andra gula kort i den 90:e minuten, när Mjällby jagade en kvittering.

– Helt vansinnigt, horribelt! Han är lagets bästa huvudspelare, och de kommer att få sina chanser på fasta situationer. Han sätter laget i en svår situation, säger Cmores expert Jon Persson.

Även Mjällby-tränaren Anders Torstersson var missnöjd med Arokoyos insats.

– Tyvärr avgör de på ett individuellt misstag, säger han.

Elfsborg parkerar nu på fjärde plats i tabellen med 13 poäng. Mjällby ligger sjua med nio poäng