Tredje raka förlusten för Djurgården i kris

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-04-29

Tredje raka förlusten – och 2-14 i målskillnad.

Krisen bara växer i Djurgården som nu riskerar att ramla ned under nedflyttningsstrecket.

– Det är tufft just nu, säger Djurgårdens tränare Zoran Lukic efter 0-3 mot Halmstad.

Djurgården reste till Halmstad med ynka fyra poäng i bagaget, stukat självförtroende och turbulens runt klubben.

Man åker hem med ytterligare en förlust – och en allt allvarligare krisstämpel.

Slog till på volley

Trots flera vassa Dif-chanser inledningsvis var det hemmalaget som tog ledningen efter 23 minuter.

Brassen Anselmo stod helt omarkerad i bortre delen av straffområdet och nickade enkelt fram Andreas Johansson som fick drömträff på volley.

Djurgården stod annars upp bra i den första halvleken, men tappade allt mer när Daniel Sjölund tvingades lämna planen tidigt i andra. Halmstad kopplade greppet och bara en storspelande Oskar Wahlström höll kvar Stockholmarna i matchen.

– Vi påpekade i paus att de inte får ställa om så enkelt som de gör i första halvlek, men det blev sämre när Sjölund gick ut, säger Zoran Lukic till PPV.

”Tufft just nu”

I slutminuterna släckte inhopparen Emir Kujovic allt hopp om poäng då han med två mål inom loppet av sex minuter punkterade matchen.

Djurgården lämnade därmed planen mållöst för fjärde gången på sex omgångar.

– Det är tufft just nu, men det är många matcher kvar, säger en nedstämd Zoran Lukic direkt efter matchen.

”Känns skitjobbigt”

I och med förlusten har nästjumbon Kalmar på fredag chansen att gå om Djurgården, som just nu ligger på kvalplats i tabellen.

– Det känns skitjobbigt naturligtvis. Vi måste få lite flyt och snubbla in någon boll, det blir ju ännu tyngre när vi inte får in de enklare målen, säger Djurgårdens lagkapten Markus Johannesson till TT.

TT: Vad ska ni göra för att reda ut det här?

– I någon jäkla skitvärld ska det rimligtvis vända för oss. Det är bara att trycka in huvudet i nästa match och köra, säger han.

För Halmstad är läget betydligt muntrare. Efter tredje raka segern är hallänningarna ny femma.

– Det är roligt eftersom vi gjort två mindre bra matcher här hemma innan, säger HBK-tränaren Janne Andersson.

– Kul för Kujovic som får göra två mål också. Han är en fanastsik målskytt.