David Löfquist stod för matchens delikatess.

Men det spelade ingen roll.

Mjällby förlorade med 1–2 mot Trelleborg.

– Snöpligt att vi inte kan ta tre poäng, säger han.

Den andra halvleken var bara fem minuter gammal när David Löfquist stegade fram i ett perfekt frisparksläge, ett par meter utanför straffområdet något till vänster.

Och han fick en drömträff. Bollen skruvade sig vackert in i det första krysset, och Mjällbys match borta mot Trelleborg stod därmed 1–1.

– Jag kände att det var en bra träff på bollen. Det var skönt att vi fick 1–1 så tidigt i andra halvlek. Det var skönt att den satt, säger Löfquist till ppv.

Adelstam avgjorde

Men målet visade sig bli betydelselöst. Sex minuter senare gjorde Mattias Adelstam 2–1 åt Trelleborg efter ett riktigt fint anfall.

Målet blev matchens sista och Mjällby fick därmed lämna Vångavallen utan poäng, trots att de under långa stunder av matchen var det spelförande laget.

– Det är verkligen snöpligt att vi inte kan ta tre poäng här nere. Det var vårt mål när vi kom ner, säger Löfquist.

”Gedigen insats”

Trelleborgs matchvinnare Mattias Adelstam var betyldigt mer nöjd än Löfquist.

– Jag tycker att vi gör en gedigen insats i dag och jobbar bra för varandra och så, säger han till ppv.

I och med segern lämnar Trelleborg jumoplatsen och går förbi AIK i tabellens bott.