Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-28

Segermål i slutminuterna

Elfsborg var på väg mot ett tungt poängtapp i bortamatchen mot Halmstad.

Men i matchens 88:e minut slog två inhoppare till.

Amadou Jawo tog sig tunt på kanten och assisterade Denni Avdic till matchavgörande 2-1.

– Det känns jävligt skönt, det satt långt inne, säger Avdic till PPV.

Denni Avdic.

Klockan stod på 88 minuter och guldchansen var på att glida Elfsborg ur händerna. Då fick Anders Svensson bollen, assisterade Amadou Jawo på kanten som skickade bollen snett inåt bakåt till en fristående Denni Avdic.

Anfallaren gjorde inget misstag utan satte enkelt 2-1 till Elfsborg och räddade därmed boråsarnas gulddröm. Laget är nu fortsatt fyra poäng efter serieledaren AIK inför lagens möte i nästa omgång.

– Det var viktigt med en seger. Det blir en rolig match (mot AIK) och en viktig, viktig match. Skönt att vi har hemmaplan i alla fall, säger Avdic.

Lyckad comeback för Ericsson

Matchen var också extra glädjande för Elfsborgs Martin Ericson som gjorde comeback från start efter mängder av skadeproblem. En lyckad comeback för mittfältaren som nickade in 1-0 för boråsarna efter 27 minuter.

Halmstad bjöd upp till rejäl kamp och Azrach Mahamats kvittering såg ut att räcka till en poäng. Men Denni Avdics mål innebar istället 2-1 och alla poängen till Elfsborg.