Ikväll testades han för första gången sedan de tre sammanfördes i Barcelona.

Han gjorde mål.

Barcelona saknade både Lionel Messi och Luis Suarez på grund av skada och avstängning, men storlaget stormar trots allt fram mot semifinalen i Copa del Rey.

För första gången sedan den framgångsrika trion Neymar, Lionel Messi och Luis Suarez sammanfördes i klubben var brasilianaren den enda på planen.

Han svarade på 'testet' med att göra mål – för sjätte gången i rad mot just Athletic Bilbao.

Sen reducering

Munir El-Haddadi, som gjorde båda målen i senaste cupmatchen, satte kvällen första mål redan i den 18:e minuten efter en vackert anfall och bara sex minuter senare kom mål nummer två av Neymar.

Athletic ökade dock sina chanser att gå vidare med ett sent reduceringsmål. Aritz Aduriz satte 2-1 i den 89:e minuten och håller liv i dubbelmötet.

– Det målet kan komplicera saker och ting för oss. De har bra spelare som kan avgöra, säger Neymar.