Kristianstad tog första segern

Publicerad 2020-07-15

Eskilstuna hade inte förlorat hemma sedan 28 april 2019.

Men efter ett tidigt rött kort och en sen vändning av Kristianstad bröts den sviten.

Vinstmålet kom i den 83:e minuten av Eveliina Summanen. Men 3–2-segern satt långt inne för Kristianstad.

Redan i den tolfte matchminuten fick Eskilstunas Elise Stenevik ett direkt rött kort när bollen tog på armen i straffområdet. Och på den efterföljande straffen gjorde mittbacken Therese Ivarsson, som i förra omgången missade en straff, inget misstag när hon gav gästande ledningen.

Historisk seger

Men varken glädjen eller ledningen blev särskilt långvarig.

Drygt tio minuter senare kvitterade nämligen Eskilstuna genom lagkaptenen Felicia Rogic. Och en kvart in i den andra halvleken gjorde hemmalaget också 2–1 genom Ngozi Okobi.

Men det numerära underläget blev för jobbigt för Eskilstuna. Med 20 minuter kvar gjorde Kristianstad – som jagade sin första seger den här säsongen – 2–2. Och med sju minuter kvar av ordinarie matchtid kom också det förlösande 3–2-målet.

Segern var också Kristianstads första någonsin på Tunavallen i Eskilstuna.