Inter är italienska cupmästare för andra året i rad.

Lautaro Martínez sänkte Fiorentina med två fullträffar på åtta minuter.

Argentinaren har nu gjort över 100 mål i Inter-tröjan.

Någon ligatitel blev det inte.

Men när Inter ställs mot Manchester City i Champions League-finalen den 10 juni har man ändå chansen att vinna en trippel.

Det står klart efter att man följt upp vinsten i supercupen med att besegra Fiorentina i kvällens Coppa Italia-final.

Nådde ny milstolpe

Den stora segerorganisatören för Inter blev argentinaren Lautaro Martínez, som gjorde båda lagets mål i 2-1-segern.

Milanoklubben hamnade dock tidigt i brygga, då Conference League-finalisterna Fiorentina tog ledningen redan efter tre minuter. Målet tillkom sedan Jonathan Ikonés genomskärande passning hittat fram till argentinaren Nicolas Gonzalez som behärskat tryckte in 1–0.

Ledningen stod sig knappa halvtimman – sedan var det dags för Lautaro Martínez att kliva in i handlingen, när han tajmade en djupledslöpning perfekt och placerade in kvitteringen.

Målet innebar en ny milstolpe för ”El Toro”, då det var hans 100:e fullträff i Inter-tröjan.

Andra raka Coppan

Blott åtta minuter senare slog han även till med sitt 101:a mål efter ett vackert volleyavslut.

Fiorentina hade flera kvalificerade chanser att kvittera men Inters 38-årige burväktare Samir Handanović släppte inga fler bollar förbi sig.

Nerazzurri kan därmed fira klubbens andra raka Coppa Italia-titel.

För Fiorentina fortsätter däremot titeltorkan. Senast klubben fick lyfta en pokal var 2001, när man vann just Coppa Italia.