Ingen Henrik Larsson.

Då föll Helsingborg med 3–1 mot Örebro.

Och nu har nog guldtåget gått för HIF.

– Det blev lite för tungt för de unga pojkarna, säger HIF:s tränare Bosse Nilsson till PPV.

Efter Kalmar FF:s förlust mot IFK Göteborg hade Helsingborg plötsligt chansen att bli något av en outsider i guldkampen. Laget har smugit bakom Elfsborg och Kalmar FF en längre tid, men seger mot Örebro hade tagit upp laget bara fyra poäng bakom KFF. Och det började bra. Efter bara sju minuter satte Henrik Larssons ersättare Roman Kienast 1–0 till gästerna.

– Det var en bra passning av Rasmus (Jönsson) och jag var på rätt plats, säger österrikaren till PPV om målet.

Sju poäng upp

I det läget spelade HIF en pigg och trevlig fotboll, men det formstarka hemmalaget kom tillbaka och tjugo minuter senare kom kvitteringen genom Sebastian Henriksson. Det var den forne målskyttens första fullträff i allsvenskan i år. Årets skyttekung i ÖSK, Kim Olsen, gjorde sitt åttonde mål i början av den andra halvlek på en retur vilket betydde 2–1 till hemmalaget. HIF försökte, men i stället kunde hemmalaget kontra in 3–1 genom Roni Porokara.

Nu är det fortsatt sju poäng upp till Kalmar FF med fyra matcher kvar att spela och nu måste HIF hoppas på att serieledarna och tvåan Elfsborg fortsätter att tappa poäng.

– Avsaknaden av bärande spelare visade sig. Vi blev trötta och orkade inte på samma sätt som vi brukar. Vi har lite för många skador, säger Bosse Nilsson till PPV.