Enrico frälste Djurgården i slutminuten

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-08-14

”Viktig seger”

Han har varit något av Djurgårdsfansens slagpåse när det har gått tungt. Mot Rosenborg tog Enrico revansch när han satte 2–1 i slutminuterna.

– Det var en viktig seger, säger Enrico till Viasat Sport.

Djurgården åker till Trondheim för returen i Uefacupkvalet mot norska Rosenborg med en ledning i ryggen, men det satt hårt åt på Råsunda. I den andra halvleken dominerade nämligen gästerna spelet totalt, dock utan att skapa några jättechanser. En jätteräddning från Pa Dembo Tourray på Steffen Iversens skott såg ut att ge Djurgården ett perfekt resultat inför matchen på Lerkendal.

Oremo hittade målet

Då ledde nämligen Djurgården med 1–0 efter att Johan Oremo hittat rätt i den 38:e minuten på en djupledspassning av Prince Ipke Ekong.

– Det kändes självklart jättebra, sa Oremo om sitt mål till Viasat Sport.

Länge såg det ut att räcka till seger, men med en kvart kvar att spela missbedömde Pa Dembo Tourray en frispark som gick över honom i mål.

– Ett skitmål, måste man säga, säger DIF-tränaren Siggi Jonsson till Viasat Sport.

Enrico hjälte

Då kom Enrico till räddningen. Brasilianaren har haft en tung säsong och Djurgårdsfansen har inte varit nöjda. Nu fick han bli hjälte. Först ordnade han frisparken som gav målet som han själv kämpade in.

– Det var en frispark Prince satte in bollen. Jag kom mot första stolpen och kämpade bort försvararen, säger han.

Nu hoppas Enrico på att målskyttet ska fortsätta i allsvenskan och närmast mot Gefle.

– Jag har inte gjort mål ännu, men jag ser fram emot att göra det i allsvenskan och förhoppningsvis redan på söndag, säger han.

Hamrén rasande

Rosenborgs svenske tränare Erik Hamrén var inte nöjd trots att Rosenborg ryckte upp sig rejält i andra halvleken.

– Jag är förbannad. Vår första halvlek är riktigt dålig. Den andra är bättre, men vi ska inte förlora en sådan här match, säger han.