Dahlin utbytt efter tavla – ”Han sträckte sig”

Publicerad 2013-04-05

Malmö FF var på väg in i halvtidsvila med ledningen när Johan Dahlin, 26, bjöd Åtvidaberg på kvitteringen.

I andra halvlek ersattes han av Robin Olsen, 23.

– Han sträckte sig mitt i första halvlek, det är vad jag vet, säger tränaren Rikard Norling till C More.

Malmö FF

Det blev en minirepris på premiärmatchen mot Halmstad: Malmö tog ledningen, men tappade den bara minuter senare.

Den här gången var det Åtvidabergs evige frisparksspecialist Kristian Bergström, 39, som stod för fullträffen – precis innan halvtid.

Med frispark ute till höger skruvade han ett lågt, relativt löst skott mot det bortre hörnet. Johan Dahlin missbedömde studsen och bollen flög förbi Malmö-målvakten och in i mål.

– Den blev lite lösare än vad jag hoppades, men han lurades väl av studsen. Men mål är mål, spekulerar målskytten i C More Fotboll.

”Sträckte sig”

När lagen klev ut för andra halvlek hade Rikard Norling gjort ett byte: Johan Dahlin ut, talangen Robin Olsen in.

– Han sträckte sig i mitten av första halvlek, det är vad jag vet, säger MFF-tränaren till C More Fotboll.

Mer glädjande för Malmö är att nyförvärvet Magnus Eriksson, 22, gjorde sitt första allsvenska mål för klubben när de tog ledningen i 38:e minuten.

Efter att ha etablerat tryck mot Åtvidabergs-målet hittade Simon Thern, 20, in till den förre Åtvid-anfallaren – som pangade in bollen med högern.

Eriksson nöjde sig med ett stillsamt målfirande: kramar till lagkamraterna och en knuten näve.

Malmö återtog sedan ledningen efter två mål från Erik Fribergs högerfot och matchen slutade 3-1 till Malmö.