Guidetti efter storförlusten: Det är komedi – helt sjukt

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-05-05

Åtvidaberg fortsätter att plocka poäng i allsvenskan.

Hemma mot Brommapojkarna var man tillbakapressade i stort sett hela matchen, men blixtrade ändå till med 4-1 – efter totalt fem skott på mål.

– Det är komedi. Helt sjukt, säger BP:s succélån John Guidetti.

Åtvidaberg inledde sin comebacksäsong i allsvenskan med sex mållösa matcher. Därefter har det släppt för nykomlingen som plockat poäng på poäng.

Efter kvällens match hemma mot Brommapojkarna har man gjort elva mål - på de fem senaste matcherna.

Drömöppning

Sett till bollinnehavet totaldominerade Brommapojkarna på Kopparvallen (62 procent mot 38), men effektiviteten tillhörde hemmalaget.

Fem skott på mål totalt. Fyra mål.

Kristian Bergström gav Åtvidaberg en drömöppning redan efter två och en halv minut. Och i paus ledde man med 2-0, sedan Jesper Arvidsson nickat in Bergströms frispark i den 35:e minuten.

– Vi ser varandra och han slår in den bra. Jag möter och nickar in den, säger Arvidsson till PPV i pausen och tilläger om effektsviten:

– Vi leder med 2-0, det är positivt.

”Ruskigt frustrerad”

BP, med Manchester City-lånet John Guidetti i spetsen, jagade reducering i andra halvlek men lyckades inte få in bollen i mål. I stället utökade Åtvidaberg till 4-0 genom inhopparna Paulus Roiha och Amir Suljic innan Joakim Runnemo fick in BP:s tröstmål på tilläggstid.

– Det är komedi, det är helt sjukt. Jag är ruskigt frustrerad, säger Guidetti efteråt.

18-åringen, som glänst i BP sedan han anslöt till 08-laget, spelade fram till reduceringsmålet men hade svårt att glädjas åt insatsen.

– Jag förstår inte hur man kan vara så mycket bättre än ett lag och ändå förlora med 1-4. Det är för dåligt.