Enkel seger för Real Marid

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-02-04

Zinedine Zidane tvåmålsskytt

Madrid (TT)

Real Madrid hade inga svårigheter att besegra Espanyol i lördagens hemmamöte i den spanska ligafotbollen. Efter 4–0 har laget nu sex raka ligasegrar.

Redan före halvtidsvilan hade Real tagit ledningen med 3–0, efter mål av Guti, Zinedine Zidane och Ronaldo, som var tillbaka efter skada. Fem minuter in på andra halvlek gjorde Zidane sitt andra mål för kvällen, och fastställde också slutresultatet.

Real är tio poäng efter serieledande Barceolna, som möter Atletico Madrid på söndagen.

Canizares räddade två gånger

Valencia ligger kvar på andra plats i tabellen efter 1–0-segern på bortaplan mot La Coruna. Målet gjordes av David Villa i den 21:a minuten. La Coruna fick möjligheten att kvittera på straff kort därefter, men Victor, som fick två chanser, missade. Valencia-keepern Santiago Canizares räddade första straffen, och returen sköt Victor högt över. Domaren lät sedan straffen slås om eftersom en Valenciaspelare gått för tidigt in i straffområdet. Victor tog sats igen, siktade mot den högra stolpen den här gången, men Canizares klarade igen. La Coruna fortsatte att jaga, men förgäves.

Valencia är en poäng före Real och nio efter Barcelona.