Målvakten bryter tystnaden om fusket som upprörde

Han förstörde en straffpunkt och hängdes ut som fuskare i Tyskland.

Nu ber Augsburgs målvakt Marwin Hitz om ursäkt för sin straffkupp mot Köln.

– Det var verkligen inte det vackraste jag någonsin gjort, säger han till Bild Zeitung.

Det var i lördagens Bundesliga-match mellan Köln och Augsburg som Köln tilldömdes en straff i den 58:e minuten vid ställningen 0-0. När det uppstod diskussion mellan flera spelare och domare Daniel Siebert i samband med domslutet gav sig Augsburg-målvakten Marwin Hitz fram till straffpunkten och började diskret förstöra straffpunkten med sina dobbar.

Resultatet blev att Köln-anfallaren Anthony Modeste halkade vid skottögonblicket och Hitz kunde rädda straffen. Målvaktens brist på fairplay väckte stor debatt i Tyskland och inte blev det bättre av att Augsburg gjorde matchens enda mål sex minuter senare och vann matchen 1-0.

”Skulle aldrig göra det”

Nu väljer Hitz att be om ursäkt för sabotaget.

– Jag har nu sett reprisbilderna ett par gånger och skulle vilja lägga mig platt och be om ursäkt för min brist på sportslighet, säger Hitz till Bild Zeitung.

Enligt den tyska tidningen kommer Augsburg-målvakten inte att straffas för sabotaget då det inte rör sig om ”allvarligt brott mot fairplay” – som till exempel en avsiktlig armbåge utanför spel.