Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-07-15

Jankulovskis blunder kunde blivit ödesdiger: ”Totalt hjärnsläpp”

Gais vann derbyt mot Ljungskile 3–1.

Trots årets tavla av målvakten Dime Jankulovski.

– Tur att Gais gjorde 3–1, annars hade han sovit dåligt i natt, säger expertkommentatorn Glenn Hysén.

Gais ledde matchen på Ullevi med 2–0 och hade till och med kostat på sig att bränna en straff när målvakten Dime Jankulovski bjöd in Ljungskile i matchen.

Med drygt en kvart kvar tog Jankulovski emot ett hemåtspel vid kortlinjen – och passade den rakt i gapet på Niklas Löfgren som inte kunde undgå att rulla in bollen i det övergivna målet.

– Herregud! Vad gör karln?! Totalt hjärnsläpp, utbrast expertkommentatorn Glenn Hysén i ppv.

Jankulovski kan tacka Gustafsson

Före det tydde inget på att Ljungskile skulle komma tillbaka i matchen. Två minuter efter paus hade Andreas Tobiasson nickat in 1–0 på hörna och bara sex minuter nickade Daniel Morais Reis in Levon Pachajyan precisa inlägg.

Det snöpliga reduceringsmålet gav Ljungskile ny luft under vingarna – i fem minuter.

Sedan dunkade Kenneth Gustafsson in 3–1 med ett vackert volleyskott med vänstern.

– Tur för Jankulovski. Då kan han andas ut också, konstaterade Glenn Hysén.