Serieledarens tio raka segrar var den bästa säsongsinledningen någonsin i Italien.

I kväll hade Roma chansen att tangera Tottenhams rekord från 1960/61.

Då klev Torinos anfallsstjärna Alessio Cerci fram och bröt den galna sviten.

Det började bra för serieledande Roma.

Miralem Pjanic passade snett inåt bakåt till Kevin Strootman som placerade in 1-0 på ett tillslag i den 28:e minuten.

Men att möta Torino borta är tufft. Hemmalaget hade kontroll över stora delar av matchen.

I den 56:e minuten lyckades Morgan de Sanctis parera ett praktskott från Torinos Riccardo Meggiorini.

Alessio Cerci fixade kvitteringen

Samme man tryckte sju minuter senare undan Roma-backen Mehdi Benatia och rullade fram bollen till Torinos stjärna Alessio Cerci som enkelt rakade in den i mål. Därmed förstörde han de Sanctis magnifika svit som slutade på 744 minuter utan insläppt mål.

Utöver Alessio Cerci är Parmas Jonathan Biabiany den enda som gjort mål mot serieledarna den här säsongen.

Romas målskillnad efter elva matcher?

25-2

Napoli bara tre poäng bakom

Roma pressade för ett segermål mot slutet, men Torino höll undan.

Därmed är Romas magiska svit bruten.

Vid vinst i kvällens match hade Roma varit det första laget i Europas fem största ligor att vinna elva raka segrar sedan Tottenham segerturné säsongen 1960/61.

Det oavgjorda resultatet betyder att Napoli skuggar bara tre poäng bakom serieledaren.