17-åringen glänste i åttonde raka hemmasegern

Ny stormatch av backkometen Mikael Dyrestam och ny hemmaseger för IFK Göteborg.

– Vi är det bättre laget, säger Dyrestam efter 3–1-triumfen mot Trelleborg.

IFK Göteborg

Blåvitt fortsätter att imponera stort på hemmaplan. Laget är obesegrat hemma, har åtta raka segrar och målskillnaden 24–2.

Segern mot Trelleborg kom dock inte utan vissa problem.

Jakob Johansson gjorde förvisso 1–0 redan efter 14 minuters spel och Thomas Olsson ökade på tretton minuter senare, men sedan kom Trelleborg tillbaka starkt.

Dyrestam glänste

Fredrik Jensen reducerade i början av andra halvlek och TFF vaskade sedan fram en rad fina målchanser. Just Fredrik Jensen brände till exempel ett friläge.

IFK kunde ändå avgöra med ett straffmål i den 81:a minuten. Jakob Johansson fälldes – eller filmade, om du frågar Trelleborg – och Ragnar Sigurdsson sköt in straffen.

Matchens lirare var dock Mikael Dyrestam, som den här gången spelade ytterback.

17-åringen – som imponerade som mittback mot AIK – visade återigen upp ett oerhört moget spel och utsågs till matchens spelare.

– Det är alltid kul att få beröm, säger Dyrestam.