Zeljkovic bröt måltorkan när Värnamo slog BP

Publicerad 2023-08-05

Ajdin Zeljkovic bröt en 16 matcher lång måltorka när Värnamo fick med sig alla tre poäng från Grimsta.

– Det var riktigt skönt att komma hit och avgå med segern, säger Oscar Johansson i Discovery.

Men i slutskedet av matchen drabbades laget av ett tungt slag – när Gustav Engvall lämnade planen skadad.

Ajdin Zeljkovic värvades in till Värnamo för att göra mål. Men sedan han anslöt till Värnamo från Örgryte förra sommaren har det gått tungt med målskyttet för 25-åringen.

I höstas slutade hans målfacit på blygsamma två fullträffar på 16 matcher. Och i årets allsvenska hade han gått lika matcher utan att göra ett enda.

Ajdin Zeljkovic klappas om efter 1-0-målet.

Stjärnan skadad

Men borta mot BP i den 18:e omgången bröt anfallaren äntligen måltorkan när gästerna vann matchen med 2–0.

Målet kom efter 35 minuter, när Zeljkovic slog till direkt inne i straffområdet med ett välplacerat avslut efter att ha blivit assisterad av Albion Ademi. Det var anfallarens första mål i allsvenskan sedan den 6 november i fjol.

– Det var riktigt skönt att komma hit i dag och avgå med en seger. Vi har haft tre matcher senast med två topprestationer mot Häcken och Malmö, säger gästernas Oscar Johansson i Discovery.

Men segern kan ha blivit dyrköpt för gästerna.

I slutminuterna skadade sig nämligen lagets stjärnforward Gustav Engvall, efter att ha fått ont i en löpning. Värnamospelaren som gjort sju mål under säsongen stapplade av planen och fick ersättas av Bernardo Silva. Dessförinnan hade han fått ett raseriutbrott när han uttryckte sitt missnöje med att slå handen i marken.

Efter slutsignalen var Engvalls vänsterlår rejält omlindat och 27-åringen fick hjälpas in i omklädningsrummet.

”Konstant ångest”

BP tvingades klara sig utan avstängde försvarsgeneralen Amadeus Sögaard. Det var första gången han missade en match sedan den 5 maj 2021.

– Det är en pärs att inte kunna spela. Man sitter där med konstant ångest, sa BP-försvararen till Discovery i paus.

Och som om inte det avbräcket vore nog tvingades backkollegan Andre Calisir utgå med en misstänkt skada redan i första halvlek.

Hemmalaget hade matchen igenom svårt att skapa riktigt farliga målchanser. Närmast att näta för stockholmarna var Alexander Jensen som slog en frispark i överliggaren. Men Jonathan Rasheed i Värnamos mål fick hålla nollan och gästerna tog därmed en tung seger.

– Det är svårt. Jag tycker att vi kommer till bra chanser till inspel, det är väldigt bra inspel. Det är bara att vi är för få spelare i offensivt straffområde, säger BP:s Samuel Leach Holm.

– Då är det väldigt svårt att göra mål, fortsätter han.

På stopptid fastställde Oscar Johansson slutresultatet till 2–0 på en kontring.

Resultatet innebär att smålänningarna går om BP i tabellen, båda lagen står nu på 22 poäng. Därmed är nu avståndet ner till Degerfors på kvalplats fem poäng.