OBOS Damallsvenskan i fotboll

Gunnarsdottir blir målvaktstränare i Eskilstuna United

Av: 

Moa Berander

Gudbjörg Gunnarsdottir i Djurgårdströjan.
Gudbjörg Gunnarsdottir i Djurgårdströjan.

FOTBOLL

Gudbjörg Gunnarsdottir avslutar spelarkarriären – men hon kommer inte lämna fotbollen.

Nu väntar ett jobb som målvaktstränare i Eskilstuna United.

– Det är nog alltid jobbigt att avsluta karriären men detta känns som en smidig övergång, säger hon.

Tanken var att Gudbjörg Gunnarsdottir skulle fortsätta spela fotboll tills efter EM 2022. Sedan kom coronapandemin och det blev lockdown i Norge. Dessutom krånglade det med förskoleplats till hennes tvillingar.

Så Gunnarsdottir och partnern Mia Jalkerud flyttade tillbaka till Stockholm. Då kom ett erbjudande som målvakten inte ville tacka nej till.

Eskilstuna United, som för tillfället ligger femma i damallsvenskan, ville anställa Gunnarsdottir som målvaktstränare. Det bidrog till beslutet att lägga handskarna på hyllan.

– Jag har tänkt ganska mycket och känner att det är dags, säger hon.

”Mätt och redo”

Att bli tränare efter karriären har alltid funnits i tankarna. Även om det var ett tufft beslut att avsluta karriären kände Gunnarsdottir att det var en bra tidpunkt, där hon direkt kunde fortsätta inom fotbollen.

– Jag tänkte kanske inte att det skulle gå så snabbt men när det kom ett erbjudande från en allsvensk klubb, som direkt har förtroende för en, kunde jag inte säga nej, berättar hon.

Och Eskilstuna, det blir nya adressen även för Jalkerud. Tillsammans med klubben har paret försökt hitta lösningar för att båda ska kunna jobba med fotbollen och samtidigt vara mammor till sina spädbarn.

– Det har varit kämpigt med två ettåringar och jag kände mig rätt mätt och redo att sluta. Det kändes nästan för bra för att inte testa. Jag är väldigt taggad, säger Gunnarsdottir.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Klart: Nildén till Juventus

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Mia Jalkerud

Fotboll

Eskilstuna United DFF