Galna 0–0-matchen: "Fantastiskt ologiskt"

Mållöst trots chanskavalkad i Sundsvall

Mot Helsingborg stod han för en tavla och blev syndabock.

Men hemma mot Häcken spikade Tommy Naurin igen och storspelade mot Häcken.

– Det är fantastiskt ologiskt, säger målvakten till Sportbladet.

Det må ha varit en målfattig kväll i Sundsvall men chanser saknades inte på Norrporten arena.

Redan i matchens första anfall var det en snopen Alhassan ”Crespo” Kamara som tvingades konstatera att bollen på något mirakulöst sett inte hamnade i nätmaskorna när han blev helt frispelad med Sundsvalls Tommy Naurin.

"Första gången det händer..."

Anfallaren avslutade, via räddning från målvakten, i stolpens insida så den rullade längs mållinjen rakt in i den andra stolpen. Returen gick sedan rakut ut till Kamara igen som via täckande mittbacken Marcus Danielsson slog in bollen i stolpen för tredje gången på bara några sekunder.

– Det var mycket marginaler på vår sida där, samtidigt som "Mackan" gör matchens målvaktsräddning med en benparad, säger Naurin och hyllar försvararen.

Även hemmalaget hade en rejäl dos med möjligheter – i synnerhet Johan Eklund.

Men trots en mängd klara lägen lyckades anfallaren inte få till det. I andra halvlek blev han frispelad inte mindre än två gånger men vid båda tillfällena saknades skärpa och bollen chippades utanför stolpen.

Bästa chanserna att avgöra fick dock bortalaget i matchens slutskede.

Från syndabock till hjälte

Då klev Tommy Naurin fram och spikade igen fullständigt i målet.

Först stoppade han en frispelad John Owoeri som inte lyckades överlista målvakten.

Och kort därpå i den 89:e minuten kom nästa friläge. Den här gången var det Nasiru Mohammed som blev helt ren men inte heller han lyckades sätta bollen i nät.

– Så som matchen utvecklade sig kändes det som att vi fick gå för nollan och poängen mer än segern, säger Naurin som kan ta åt sig en stor del av äran för att matchen slutade 0–0.

Till skillnad från den tunga 2–1-förlusten mot Helsingborg senast, då han billigt släppte in en hög frispark från Anton Wede, så klev spelaren fram och blev poängräddare för Sundsvall mot Häcken.