Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-28

Stjärnan tvåmålsskytt när Helsingborg sänkte Malmö

Helsingborg regerar i Skåne.

Kung: Henrik Larsson, 36.

Stjärnan satte två mål och låg bakom ytterligare ett när Malmö besegrades med 4–2.

”Slaget om Skåne” på Olympia blev ”Henke Show”. Först låg han bakom Helsingborgs ledningsmål redan efter 52 sekunder, där till slut Razak Omotoyossi kunde sätta bollen i tomt mål.

Sedan satte Larsson själv två mål.

Razak Omotoyossi nickade bak bollen till Larsson som drog på direkt. Bollen touchade på försvararen Jimmy Dixon, ställde Sandqvist och rullade in i nät – 2–1.

Lantz ny straffskytt

Omotoyossi spelade sedan in ett markinlägg till Larsson som stötte in 3–1.

Jonatan Johansson reducerade bara två minuter senare med sitt andra mål för kvällen, men i 77:e minuten drogs rullgardinen ner för Roland Nilssons manskap.

Isaac Chansa revs ner innanför straffområdet av Jimmy Dixon och Marcus Lantz rullade in den efterföljande straffen i nät.

Stående ovationer

Henrik Larsson hade ett ypperligt läge att fullborda ett hattrick, men efter två raka straffmissar hade han avsagt sig ansvaret som straffläggare och Lantz visade att han är en fullgod ersättare.

Larsson byttes ut på stopptid och fick välförtjänt stående ovationer av hemmapubliken.

– Vi har haft så himla mycket oflyt. I dag hade vi äntligen lite flyt, säger Larsson till Canal plus.