Malmö körde över Norrköping efter mardrömsstarten

Publicerad 2024-03-10

MALMÖ. IFK Norrköping chockade Malmö FF med 1–0 efter två minuter.

Sedan tog MFF över allt. Två mål vardera av Sebastian Jörgensen och Taha Ali gav en 5–2-överkörning.

– En dröm gick i uppfyllelse, säger premiärmålgöraren Erik Botheim till TV4.

Malmö FF

MFF, med fjolårets allsvenske skyttekung Isaac Kiese Thelin petad till bänken, var storfavorit i kvartsfinalen i Svenska cupen hemma mot IFK Norrköping på Eleda Stadion.

Men det var gästerna som överraskade hemmalaget direkt.

På en lyftning bakifrån höll sig Carl Björk framme när MFF-mittförsvaret med Pontus Jansson och Derek Cornelius tvekade.

Björk kunde helt ren rulla in 1–0 redan i andra minuten förbi Johan Dahlin i Malmömålet.

Malmö FF svarade snabbt efter mardrömsstarten. I 15:e minuten slog Lasse Berg Johnsen en fin kort stickare in bakom Norrköpingförsvaret och frispelade Sebastian Jörgensen som stötte in 1–1 vid bortre stolpen.

MFF hade ett stort övertag i spel och bollinnehav men utan så många heta chanser.

Nyförvärvet Erik Botheim, i nummer 9-rollen, fick ett jätteläge en bit in i andra halvlek (58), gick på eget avslut utanför när samtidigt Sebastian Nanasi fanns helt ren att passa.

Men en stund senare visade norrmannen vad han är värvad för. Inhopparen Taha Ali släppte bollen till Gabriel Busanello vars inlägg nickades i mål från nära håll av Botheim till 2–1 (72).

Fem minuter senare avgjorde Sebastian Jörgensen definitivt med sitt andra mål för eftermiddagen till 3–1 (77) framspelad av Sebastian Nanasi som fick bollen från Botheim.

4–1 (82) var en mindre solouppvisning från inhopparen Taha Ali när MFF körde över Norrköping i den andra halvleken. På tilläggstid reducerade Norrköpingsinhopparen, den tidigare MFF-spelaren, Tim Prica till 4–2 med ett vackert avslut från distans.

Även Taha Ali blev tvåmålsskytt (90+4) när han rullade in slutresultatet 5–2 i tomt mål när Pekingmålvakten Oscar Jansson var uppe för att försöka reducera på en hörna.

I semifinalen möter Malmö FF Halmstads BK på Örjans Vall nästa lördag. I den andra, på söndagen, möts AIK-Djurgården.

Efteråt var nyförvärvet Erik Botheim mycket glad efter att ha svarat för sitt första mål i Malmö FF.

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse. Jag var rejält taggad gör mål efter min tidigare miss, säger norrmannen till TV4.