Pedri hjälte när Barcelona gick upp som tvåa

Uppdaterad 2022-04-04 | Publicerad 2022-04-03

”Pedri! Pedri! Pedri!”, skanderade hela Camp Nou i andra halvlek.

Och det fanns gott om anledningar. Barcelonas 19-åring dominerade matchen mot Sevilla och stod dessutom för segermålet.

– Herregud vilken spelare, säger C Mores expert Marcelo Fernández.

Säsongen såg ut att bli en mardröm. Men efter 1–0 mot toppkonkurrenten Sevilla är Barcelona ny tvåa i La Liga – med en hängmatch till godo på omgivande Atletico Madrid och Sevilla.

Under ledning av Xavi har Barcelona lyft och en av de stora anledningarna är Pedri, 19.

Värvningen från Las Palmas har av Xavi jämförts med hans före detta parhäst Andres Iniesta.

– Det är underbart att se honom spela. Han påminner mycket om Andres Iniesta, det finns ingen talang som honom. Pratar vi talang är han den bästa fotbollspelaren i världen, sa Xavi i februari.

”Slut på ord”

I dag stärktes bevisen för Xavi.

Pedri dominerade matchen i första halvlek och styrde mittfältet med otrolig speluppfattning och framspelningar till höger och vänster. Men målen uteblev och det gjorde de länge även i andra halvlek trots mängder av chanser för Ferran Torres och en nick i ribban av Gerard Piqué.

Men i 72:a minuten tog Pedri hand om det också. Han skottfintade en gång, skottfintade två gånger – sen placerade han in bollen till 1–0 intill den vänstra stolpen.

Vid sidlinjen hoppade och vrålade Xavi.

– Jag har slut på ord, vilken spelare han är! Hur han dikterar tempot, hur han styr spelet... Herregud vilken spelare!, utbrast C Mores expert Marcelo Fernandez.

Närmast en kvittering var inbytte Ludwig Augustinsson som fick en gåva av Marc Andre ter Stegen i offensivt straffområde men avslutet räddades av densamme. Sevilla är nu fyra i ligan på samma poöng som Barcelona.