Uppdaterad 2017-10-26 | Publicerad 2017-10-25

RB Leipzig fick en spelare utvisad i cupmatchen mot Bayern München.

Strax senare klev Emil Forsberg fram och la en iskall straff.

Men hemmalaget tappade ledningen och föll på just straffar.

RB Leipzig drabbades av en tung utvisning på Naby Keita i den tuffa cupmatchen mot Bayern München efter knappt en timmes spel.

I den 68:e minuten fick laget dock chansen att ta ledningen på straff. Svenske mittfältaren Emil Forsberg, som brände en straff när landslaget mötte Bulgarien, klev fram och satte iskallt 1–0.

Snabb kvittering

Men glädjen var kortvarig.

Bara fem minuter senare kom kvitteringen genom Thiago Alcantara.

I slutet av den mållösa förlängningen byttes Emil Forsberg ut. Han missade därmed den avgörande straffläggningen där Bayern München-spelarna var hundraprocentiga samtidigt som Timo Werner brände sin straff.

Bayern München avancerade därmed till den tredje omgången.

I Spanien gjorde John Guidetti sitt första mål för säsongen när han nickade in dansken Andrew Hjulsagers inlägg till 2–1 för Celta Vigo i cupmatchen borta mot Eibar. Målet kom i den 44:e minuten och blev matchens sista.
Guidetti fick nästan 80 minuters speltid i sin första match från start i höst. Returen avgörs den 29 november.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.