Var på väg mot första förlusten, men...

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-05-10

Helsingborg vände matchen med tre mål på tio minuter

Helsingborg var på väg mot första förlusten.

Då bytte Conny Karlsson in May Mahlangu och matchen vände, med tre mål på tio minuter.

Serieledarna är fortsatt obesegrade i årets allsvenska.

– Vi bestämde oss för att visa lite moral och karaktär, säger lagkapten Marcus Lantz.

Det finns inte mycket man kan skriva om den första halvleken mellan serieledande Helsingborg och Gefle.

Inte mer än att Helsingborg hade mest boll och att Gefles låga försvar stod emot bra.

Framåt skapades det inga heta chanser över huvudtaget.

Men den andra halvleken började med en knall.

Gerndt spräckte nollan

Efter fyra minuters spel gjorde Alexander Gerndt sitt åttonde mål för säsongen och gav Gefle ledningen.

En frispark nådde fram till Sebastian Senatore som slog inlägg som Gerndt nickade in.

Helsingborg släppte därmed in säsongens första bortamål.

Och Gefle hade nos på fler mål.

I 52:a minuten var Daniel Bernhardsson nära att nicka in 2–0.

Rött kort

Direkt efter den chansen bjöd Gelfe-målvakten Mattias Hugosson på en sagolik enhandsräddning och allt gick i hemmalagets väg.

I den 67:e minuten drog Marcus Nilsson på sig sitt andra gula kort efter en hård stämpling mot Mikael Dahlberg och Helsingborg fick avsluta matchen med en man mindre.

Men Helsingborgstränaren Conny Karlsson gjorde en taktisk fullträff.

I 76 minuten byttes May Mahlangu in.

En och halv minut senare stod det 1–1.

Fortsatt obesegrat

Mahlangu nickade in Markus Holgerssons långa inlägg.

1–1 blev 2–1. Joel Ekstrands sneträff sökte sig in bakom Hugosson i Geflemålet.

3–1 kom också. Yussif Chibsah gjorde ner Rachid Bouaouzan och Marcus Lantz satte den efterföljande straffen.

Helsingborg vände 0–1 till 3–1 med en man mindre på plan och är fortsatt obesegrat i årets allsvenska.

– Vi får 1–0 emot oss och en man mindre. Men vi bestämde oss för att visa lite moral och karaktär, förklarar lagkapten Lantz till PPV efter matchen.