Malmö FF:s ineffektivitet från 2009 lever vidare.

– Vi har en del sekvenser vi måste jobba en hel del på, säger Malmös tränare Roland Nilsson.

Malmö FF
Roland Nilsson.

Robert Åhman Persson nickade från nära håll, men Dime Jankulovski räddade på mållinjen. Daniel Larsson sköt i fritt läge, Jankulovski räddade. Larsson rundade Jankulovski, men träffade sedan burgavelns utsida istället för det öppna målet. Ofere fick ett jätteläge, men missade bollen, skadade ljumsken och tvingades utgå.

”Blir för passiva”

Malmö FF hade nästan allt spel i den första halvleken mot Gais på Malmö IP:s frostkalla och hala konstgräs men kunde – precis som långa stunder i fjol – inte göra mål.

I andra halvleken provade så väl Jimmy Durmaz som Jiloan Hamad Gaiskeepern med varsitt bra skott, som båda räddades. Istället stack Gais upp, Markus Halsti gick bort sig och Björn Andersson kunde snyggt stötta in 0–1 på en djupledsboll i 76:e minuten.

Huvudlös bakåtpass

– Vi blir för passiva och står och tror att domaren ska blåsa frispark, säger Roland Nilsson som dock fick med sig ett oavgjort resultat.

Med betoning på fick. För när Malmö FF inte kunde lösa målgåtan själv hjälpte Gais högerback Jonas Lundén till och friställde Agon Mehmeti med en fullständigt huvudlös bakåtpass. Mehmeti rullade i lugn och ro, iskallt in 1–1 med sex minuter kvar.

– Vi är spelmässigt nöjda, planen var svår, även om vi så klart borde ha vunnit matchen, säger Agon Mehmeti.