HIF brände mängder av chanser mot Örgryte

Helsingborgs uppvisning i missade målchanser höll på att straffa sig.

Marcus Lantz tunga distansskott räddade HIF.

– Skönt att målen kom till slut, säger Erik Sundin.

Helsingborg dominerade stort i hemmamatchen mot bottenlaget Örgryte. Henrik Larsson & Co radade upp sylvassa målchanser.

Några chanser i urval:

• Rasmus Jönsson kom loss på högerkanten, spelade in till Marcus Lantz som från nära håll lyckas missa ett vidöppet mål.

• Efter snabbt passningsspel fick Henrik Larsson ett friläge – men sköt utanför.

• Henrik Larsson får yta på högerkanten. Bengt Andersson räddar första skottet, Henke skjuter returen på en Örgryteback som räddar på mållinjen.

Lantz segerskytt

– Vi lyckas hålla nollan i första, trots att de hade sjukt med chanser, säger Örgrytes Dennis Jonsson.

– Vi slarvar för mycket. Jag har slagit några katastrofpassningar på mitten. Men vi har kommit till många avslut och det är det sista som saknas, sa Marcus Lantz i halvtid.

Just Lantz såg efter paus till att bidra med ”det sista”. Efter en missad rensning av Pavel Zavadil, tog Lantz emot bollen och sköt 1–0 i den 52:a minuten.

Efter det målet hade Örgryte faktiskt några bra chanser att kvittera. Magnus Källander hade ett distansskott som Pär Hansson fick göra en avancerad räddning på.

Till slut lyckades dock HIF få fart på målskyttet.

Erik Sundin ökade på till 2–0 i den 88:e minuten och i den 93:e gjorde Mathias Unkuri 3–1. David Leinar stack emellan med en reducering.