Här slår Valdemarin till

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-03

Lucas Valdemarin har vänt derbyt mot Hammarby på egen hand.

Argentinaren har gjort två mål i den andra halvleken – och AIK har vänt 0–1 till 2–1.

Det tog bara AIK lite drygt två minuter av den andra halvleken att få till en kvittering och i den 60:e minuten kom kvällens andra fullträff.

Hammarby tog ledningen i den 19:e minuten genom Sebastian Eguren, som gjorde sitt sjätte mål för säsongen.

Efter ett inlägg från högerkanten missade Nils-Erik Johansson i brytningen. Bollen hamnade hos Eguren som kunde sätta bollen i bortre hörnet bakom en chanslös Daniel Örlund sedan den styrt ändrat riktning på ett AIK-ben.

Den första halvleken bjöd på många bra målchanser, men det dröjde till inledningen av den andra halvleken innan nästa mål kom.

Efter ett högerinlägg av Kenny Pavey kunde Valdemarin vinna duellen mot Suleyman Sleyman i straffområdet och med en mycket välplacerad nick överlistade han även Erland Hellström.

Drygt tio minuter senare var det dags igen. Efter en snabb omställning kom bollen in i straffområdet från högerkanten. Hammarbys målvakt Hellström kom snbbt utrusande, men Kenny Pavey hann få en tå på bollen som gick till Valdemarin som kunde rulla bollen i tomt mål.