Efter segersviten – Piteå förlorade igen

Sju raka segrar och en drömstart på säsongen. Nu en formdipp på gång?

Piteå förlorade mot Kristianstad med 2–1.

Det var serieledarnas andra förlust i rad.

Piteå IF inledde damallsvenskan 2018 på bästa möjliga sätt. Sju matcher, sju raka segrar och Piteå var obesegrad serieledare.

Men efter uppehållet på två veckor åkte Piteå på sin första förlust förra helgen, 0–1 i den historiska midnattsolsmatchen i Kiruna mot FC Rosengård.

Den förlusten följde de under söndagen upp med en ny förlust, denna gång mot Kristianstads DFF.

Edgren tvåmålsskytt

För trots störst bollinnehav för Piteå under matchens inledning var det hemmalaget Kristianstad som gjorde såväl det första som det andra målet för matchen. Båda målen dessutom av samma skytt.

I den 34:e minuten nickade Amanda Edgren in 1–0 på frispark och i början av den andra halvleken var det återigen Edgren som satte 2–0 på Kristianstads IP.

Reducerade gjorde Jessica Karlernäs på straff, men närmare än så kom inte Piteå.

Piteå leder fortsatt serien trots förlusten, två poäng före Rosengård. De sist nämnda har dock en match mindre spelad och kan genom seger mot Linköpings FC i morgon gå om Piteå i tabellen.