Diakhaby utbytt på bår: ”Bland det värsta jag sett”

Publicerad 2024-03-02

Real Madrid jagade ett avgörande mot Valencia.

Då föll Aurélien Tchouaméni över mittbacken Mouctar Diakhabys ben.

– Bland det värsta jag sett på en fotbollsplan, säger experten Gusten Dahlin.

Real Madrid- och Valencia-spelarna vände bort blickarna i chock och oro över vad det nyss fått se. I den 86:e minuten slog Luka Modric in en frispark som rensades undan. Tchouaméni plockade upp bollen och fullföljde in i straffområdet. Då föll han och landade på mittbacken Diakhabys ben. Medicinsk personal tillkallades direkt och guineanen fick bäras ut på bår.

– Det här är en kille vars framtid kanske är över, säger experten Astrit Ajdarevic i TV4:s sändning.

”Domaren tappar det fullständigt”

Valencia hade chockat Real Madrid då de tagit ledningen med 2–0 i första halvlek. Genom Vinicius Jrs två mål stod det ändå 2–2 på tavlan när matchens sista minut spelades.

Då klev Jude Bellingham fram och nickade in 3–2, trodde han och de andra spelarna. Då hade domaren redan blåst för full tid medan inlägget var i luften och Madrid-spelarna blev fullkomligt rasande.

– Det är ett jävla mål, bollen är i luften. Vad fan är det där?, sa Bellingham till domaren.

Istället för ett avgörande mål fick Bellingham se det röda kortet efter slutsignal för reaktionerna.

– Domaren tappar det fullständigt, säger Ajdarevic efter matchen.

Real Madrid är fortfarande serieledare med sju poängs försprång mot Girona med en match mer spelad.