Häcken räddades – av billig straff

Uppdaterad 2018-07-23 | Publicerad 2016-10-16

Paulinho fixade en poäng i comebacken mot J-Södra

Han hade inte gjort en match sedan juli månad.

Men mot J-Södra var Paulinho tillbaka och ordnade en poäng för Häcken – efter en tveksamt dömd straff.

– Det är väl bara att kolla på videon, säger J-Södras mittback Joakim Karlsson till Sportbladet.

Paulinho dominerade allsvenskan i våras när han gjorde hela åtta mål på de nio första matcherna.

Men sen tog allt stopp. En skada har hållit brassen borta från spel sedan ett möte med Örebro i juli.

I kväll, tre månader senare, var anfallaren dock åter redo för spel efter sin rehabilitering. Men från bänken fick han se hemmalaget välförtjänt ta ledningen på Stadsparksvallen.

J-Södras Fredric Fendrich satte i gång ett anfall i den 33:e minuten som slutade med att Tommy Thelin droppassade tillbaka till Daryl Smylie. Mittfältaren tackade, tog emot och sköt via en täckande Rasmus Lindgren in 1–0.

"Lite flax"

Häcken kom igen i andra halvlek, men hade precis som i de första 45 minuterna svårt att skapa heta målchanser.

Det skulle krävas viss hjälp för att målmässigt komma in i matchen – och det via ett tveksamt domslut.

Paulinho byttes i andra halvlek in i stället för Demba Savage och fick kvarten senare måljubla.

Detta efter att John Owoeri tappat bollen i straffområdet efter en till synes fin brytning från mittbacken Joakim Karlsson. Domare Kaspar Sjöberg var dock av en annan uppfattning och pekade på straffpunkten.

– Jag går in framför honom och tar bollen. Han trillade redan innan, tror jag.

Drog ifrån Helsingborg

Det ser man väl på reprisen också, säger Karlsson som är påtagligt missnöjd med domslutet.

– Jag tror faktiskt inte att jag nuddar honom överhuvudtaget.

Men straff blev det och fram för att ta den klev Paulinho som säkert satte bollen till höger om Demir Mehic.

Anfallaren räddade därmed en pinne för Häcken och slog till med sitt nionde mål för säsongen.

– Klart man är besviken. Vore väl lite konstigt annars.

Med tanke på att Helsingborg samtidigt föll mot Elfsborg ser utgångsläget ljust ut för J-Södra. Gapet ned till kvalplats är nu hela åtta poäng.

– Vi har satt oss i en helt okej sits. Vi har allt i egna händer, nu är det bara att fortsätta, säger Joakim Karlsson.