Efter övertidsdramat - kaos i spelargången

Av: Emil Carlsvärd

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: C MORE

IFK Göteborg gick mot seger - då kvitterade hemmalaget Falkenberg på stopptid genom ett kontroversiellt mål av Carl Johansson

Efter slutsignalen, under en tv-intervju, hördes sedan glassplitter, skrik och vandalisering i bakgrunden i spelargången.

– Jag vill inte säga något om det, svarar Robin Söder och lämnar därefter intervjumikrofonen.

Det utbröt kaos på tilläggstid på Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg. IFK Göteborg ledde matchen med 1–0 när 95 minuter tickat upp på klockan.

Då kom kvitteringsmålet - som skapade enorm förvirring.

Misstänktes vara utanför sidlinjen - men godkändes

Ett inlägg från vänster svepte in mot straffområdet, där mittbacken Carl Johansson befann sig. En perfekt nick senare stod det 1–1 - till stora protester från bortalagets sida.

Anledningen? Både att det var offside i förstaläget och att bollen var över sidlinjen innan inlägget slogs, hördes från olika håll. Förvirring utbröt för ett kort ögonblick, men målet godkändes och matchen slutade 1–1.

– Jag ser inte vad som händer. Om bollen är ute eller om han är offside i förstaläget. Det är klart man är besviken, med ett så sent kvitteringsmål, säger målskytten Robin Söder till C More efter matchen.

”Ni dödar matchen”

Kort därefter blir Söder alldeles tyst medan C Mores kommentator visar reprisbilder från Blåvitt-spelarens ledningsmål. Plötsligt hörs skrik i bakgrunden, glassplitter och även annan eventuell vandalisering. ”Ni dödar matchen, ni dödar matchen”, hörs bland annat.

C More: Kan du inte berätta vad du ser därnere?

– Jag vill inte säga något om det, svarar Söder och lämnar sedan intervjumikrofonen.

Dessförinnan hade just Robin Söder stått för 1–0-målet, när han frispelades i straffområdet tre minuter in i andra halvlek och tryckte in bollen distinkt i nättaket. För övrigt Göteborgs första skott på mål i matchen.

”Jag kan inte förstå att man väljer att göra så i sista sekunden”

Poya Asbaghi, tränare i IFK Göteborg, var märkbart besviken efter matchen.

– Det är inte lätt att hålla igen alla känslor man har just nu. Vi gör en riktigt bra andra halvlek, vi leder med 1-0, vi kämpar och sliter därute och det känns som att övertiden sedan länge är långt borta. Det är en boll som dessutom går över linjen, och sedan så får de kvittera på den. Jag tror inte att det finns någon fotbollspelare eller fan eller fotbollstränare som kan stå iskall i ett sådant här läge och bara säga att ”sådan är fotbollen”, för det är inte riktigt så enkelt, säger tränaren till C More.

C More: Är du säker på att bollen är över linjen innan den slås in?

– Jag tycker att det är fler än en omständighet, än bara att bollen är ute i det läget som ska tala till vår fördel att matchen ska sluta 1–0 till oss. Inte bara den incidenten, det är ju flera saker som händer på en och samma gång som går emot oss. Jag kan inte riktigt förstå att man som domarteam väljer att göra så i sista sekunden.

Vibe skadad - bars ut på bår

Redan i första halvlek, efter dryga halvtimmen, var olyckan framme för IFK Göteborg. Anfallsstjärnan Lasse Vibe grinade illa och tvingades till ett byte, och bars dessutom ut på bår. Vibe, som var tillbaka i startelvan efter avstängning, ersattes av Sargon Abraham.

Danskens skada blir ytterligare ett manfall för IFK Göteborg. Sedan tidigare har Blåvitt sålt backen Carl Starfelt till Rubin Kazan och anfallaren Benjamin Nygren till Genk, samtidigt som nyckelspelaren Patrik Karlsson Lagemyr är borta säsongen ut på grund av en korsbandsskada.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.