Uppdaterad 2024-02-14 | Publicerad 2024-02-13

Jude Bellingham var borta med fotskada.

Då klev ersättaren Brahim Diaz fram och fixade segern med ett drömmål.

Han firade med Bellinghams patenterade målgest.

Mindre än två minuter in i åttondelsfinalen nickade slovenen Benjamin Sesko in 1–0 för Leipzig, men domaren vinkade av för offside. På reprisbilderna syns att Sesko inte är offside – utan hans lagkamrat som påverkade Reals Madrids målvakt Andriy Lunin genom att stå precis bakom honom.

Istället var det Brahim Diaz, som ofta startar på bänken, som öppnade målskyttet bara minuter in i andra halvleken.

Spanjoren fick bollen till höger om offensivt straffområde och omringades snabbt av flera motståndare samtidigt som han nästan föll till marken. Han reste sig snabbt i farten och slutade inte förrän han hade dribblat förbi tre spelare och skjutit in ett jätteskott i målvaktens bortre hörn.

24-åringen firade sedan med Jude Bellinghams målgest.

”Oh my god Brahim”, skriver Bellingham på X.

Kan vara tillbaka till returmötet

Leipzig och Sesko fortsatte att skapa chanser, inte minst i 80:e minuten när han tvingade Lunin till en stark räddning. Innan chansen satte sig Brahim Diaz ner med känning och Real ville få spelet avblåst, utan att få bifall från domarna vilket skapade en del irritation.

Målskytten Diaz tvingades sedan utgå med skadekänning i 84:e minuten. Han har den här säsongen gjort åtta mål och tre assist på 27 framträdanden i alla tävlingar denna säsongen.

Segern med 1–0 ger Real Madrid ett drömläge inför returen på Bernabeu där engelsmannen Jude Bellingham kan komma att göra comeback från skadan han drog på sig i helgen.